Hoe lang is soju houdbaar?

Hoe lang is soju houdbaar?

Ben je fan van soju, dan kun je je afvragen hoe lang Soju houdbaar is.

Soju is dé populaire Koreaanse drank die vaak wordt gemaakt van rijst of zoete aardappelen. Soju heeft een alcoholgehalte van tussen de 12 en 21%, afhankelijk van het merk.

De houdbaarheid van soju is vergelijkbaar met die van andere alcoholische dranken, zoals wijn en bier. Over het algemeen kun je soju ongeopend tussen de 5 tot 10 jaar bewaren. Maar als je de fles eenmaal hebt geopend, dan neemt de houdbaarheid wat sneller af. Een geopende fles soju blijft ongeveer maand of 3 goed, zolang je de fles op de juiste manier bewaart.

De juiste manier om soju te bewaren is vergelijkbaar met bier. Bewaar soju op een koele en donkere plaats. Een kelder, schuurtje of koelkast zijn prima opties. Het is belangrijk om de fles goed afgesloten te houden om oxidatie te voorkomen. Blootstelling aan licht en zuurstof kan de smaak en kwaliteit van de soju beïnvloeden. Hierdoor kan de houdbaarheid ook worden verkort.

Als je een geopende fles soju hebt en je wilt weten of deze nog goed is, kun je het beste je zintuigen gebruiken. Kijk eerst naar de kleur van de soju. Soju moet helder zijn en geen bezinksel hebben (let wel dat sommige soju mixdrankjes wel een kleur hebben). Als de kleur troebel is, kan dit erop wijzen dat de soju niet goed meer is. Ruik vervolgens aan de soju. Als de geur scherp of bedorven is, gooi de fles dan weg. Proef tenslotte een kleine hoeveelheid. Als de smaak niet goed is of als je een vreemde nasmaak opmerkt, gooi de fles dan weg.

Belangrijk om te weten is dat er op het etiket van een flesje soju vaak een datum geprint staat. Het betreft hier de datum dat de soju gebotteld is, en niet de THT datum.

Terug naar blog