Hoe drink je soju?

Soju is een super populaire Koreaanse alcoholische drank die wereldwijd wordt gedronken. Soju heeft een alcoholpercentage van tussen de 13 en 20% en wordt meestal als shot gedronken.

Hieronder staan de belangrijkste tips over hoe je soju het beste kunt drinken.

Het soju glaasje:
Soju wordt altijd gedronken uit speciale kleine soju shot-glaasjes.

Soju inschenken
Het is gebruikelijk om het glaasje te vullen voor iemand anders voordat je je eigen glaasje vult. Dit toont respect voor de ander en bevordert een gezellige en gastvrije sfeer.
Schenk altijd de oudste persoon aan tafel eerst.

Je schenkt alleen voor jezelf in als je alleen soju drinkt.

In onderstaande video vertelt rapper Jay Park over de regels.

 

Vroeger werd Soju vooral puur gedronken. Tegenwoordig winnen de mix drankjes steeds meer terrein in de soju bars en restaurants in Korea. Soju wordt vaak met eten gedronken. "Korean Friend Chicken" is een erg populaire side-dish voor soju, maar werkelijk alles kan samen met soju gegeten worden.

Veel mensen vinden dat soju het best smaakt met Koreaanse gerechten, zoals kimchi, gegrilde vleesgerechten en noedelgerechten.
Soju wordt ook vaak gedronken met hapjes zoals gedroogde vis en zeevruchten. Er zijn veel verschillende soorten soju met elk zijn eigen karakteristieke smaak.

Een andere populaire manier om soju te drinken is door het te mengen met andere dranken, zoals bier of frisdrank. Mix je bier met soju dan heet dit een "somaek" (소맥) en is zeer populair onder jongeren. Door soju te mengen met bier of frisdrank wordt de smaak zachter en de nasmaak minder scherp.
Soju mixdrankjes vindt je tegewoordig in veel verschillende smaken. Aardbei, pruim, mango, Yakult/yoghurt, en vele andere smaken.

Vaak geeft men er de voorkeur aan om het soju-glas in één keer achterover te slaan. One Shot! wordt er dan geroepen.

Kortom, er zijn veel manieren om soju te drinken, van het drinken van een shot tot het mengen met andere dranken of het combineren met voedsel.

Goanbae!

건배
proost!

Bij deze het nummer SOJU van Jay Park:

Meest verkocht:

1 van 5