Waar smaakt soju naar?

De smaak van soju is lastig in een paar woorden te beschrijven, omdat iedereen deze net iets anders ervaart (smaken verschillen 😊 ). De smaak van soju hangt ook af van het type soju en de kwaliteit ervan.
 
Jinro soju flavor guide
Over het algemeen heeft soju een milde en neutrale smaak Sommige mensen vergelijken soju met wodka, al is soju veel lichter en brandt veel minder in de keel waardoor deze veel makkelijker te drinken is. Het alcohol% van soju ligt tussen de 13 en 21%. Soju heeft een lichte zoetheid en kan bloemig of fruitig zijn, Dit is afhankelijk van de ingrediënten die worden gebruikt bij de productie.

Soju heeft een karakteristieke aroma. De smaak van soju kan variëren van licht tot sterk afhankelijk van de soort. Het heeft een licht scherpe smaak, maar zoals gezegd veel minder scherp dan wodka, wat het drinken van soju veel gemakkelijker maakt. Soju wordt ook vaak vergeleken met sake, de Japanse rijstwijn. Al zitten hier ook weer verschillen in.

chamisul soju smaken

Over het algemeen wordt soju beschouwd als een gemakkelijk te drinken alcoholische drank, die geschikt is voor zowel beginnende als ervaren drinkers. Het wordt vaak geserveerd als een aperitief of als begeleiding bij maaltijden. Zelfs in de late uurtjes wordt soju gedronken. Puur, maar tegenwoordig ook steeds vaker als mixdrankje met smaken als Peach, Plum, Green apple, Grape en zelfs met een Yakult/yoghurt smaak.

Dus, Waar smaakt soju naar? Zoals je ziet is soju heel divers in smaak en ervaart iedereen het op z’n eigen manier. Dus mocht je nu echt nieuwsgierig zijn geworden naar de smaak van soju, stel dan je eigen soju 6-pack samen met verschillende soorten soju.

Soju die altijd in de smaak vallen zijn onder andere: Chum Churum Perzik en de Chum Churum Apple, Raspberry, Strawberry, Green Grape en vergeet uiteraard niet een een Soju original.

Zie hier een overzicht van alle populaire soju.

En heb je geen zin om zelf te proeven bekijk dan deze video van MR B 😊.

Meest verkocht:

1 van 5