Wat is Soju?

wat is soju?

Soju is een helder drankje dat zijn oorsprong vindt in Korea in de 13de eeuw.

De smaak van soju is vergelijkbaar met wodka of het Hollandse borreltje al is soju veel zachter en minder scherp waardoor het veel makkelijker te drinken is. Om die reden wordt Soju ook vaak als alternatief gezien voor wie wodka te zwaar vindt.

Het alcohol percentage van soju ligt tussen de 13 en 21%.

Soju wordt wordt meestal gemaakt van rijst, gerst, tarwe, zoete aardappelen of andere granen.

Soju wordt meestal gedronken bij maaltijden en sociale bijeenkomsten in Korea en wint momenteel sterk aan populariteit in de hele wereld.

Soju is een veelzijdige drank die op verschillende manieren kan worden genoten. Meestal wordt soju puur gedronken uit een shot-glaasje, maar steeds vaker wordt soju ook gedronken als cocktail, gemengd met fruitsap of toegevoegd aan bier. Ook wordt soju steeds vaker als mixdrankje besteld.

Soju is een belangrijk onderdeel van de Koreaanse cultuur en wordt vaak gedronken tijdens een sociale bijeenkomst, tijdens het eten met vrienden en familie, of gewoon zomaar.

soju bottles

Soju wordt veel gedronken voor, tijdens en nat het eten van typisch Koreaanse gerechten, zoals Korean BBP, Bibimbap, Koreaanse stoofpotjes, etc etc.

Soju is een sociale drank die meestal met 2 of meer mensen wordt gedronken.
In Korea wordt soju ook altijd per flesje (iets groter dan een Heineken flesje) besteld die dan gedeeld wordt onder alle tafelgenoten.

Soju wordt in Korea beschouwd als een belangrijk onderdeel van de cultuur en is een symbool van vriendschap en verbondenheid. 

 

Meest verkocht:

1 van 5