Is soju sterk?

Soju is een traditioneel Koreaans alcoholisch drankje dat gemaakt wordt van rijst, gerst of zoete aardappelen. Maar is soju sterk? Het alcoholpercentage van de populairdere soju varieert tussen de 13% en 21%, afhankelijk van het merk en de productiemethode.

Vergeleken met bier of wij is soju dus aan de sterke kant, maar vergeleken met dranken als wodka, rum of whisky is soju juist weer aan de lichte kant.

Ook dit is een reden waarom soju zo populair is geworden. Soju wordt gedronken uit een klein soju glaasje, meestal als shotje. Omdat je de alcohol veel minder opmerkt -en vooral bij de soju mixdrankjes- drink je er snel te veel van.

Door het wat lagere alcohol% vergeleken met sterkere dranken is soju een populaire keuze voor mensen die niet gewend zijn om sterke dranken te drinken.

Soju wordt ook vaak gemengd met andere dranken, zoals frisdrank of vruchtensap, om het nog toegankelijker te maken voor mensen die niet van de sterke smaak van alcohol houden.

Soju wordt ook vaak gedronken als "somaek". Dit is een mix van soju en bier. Dit wordt vaak tot in de late nachtelijke uurtjes gedronken.

In conclusie, is soju sterk?
Het hangt af van de vergelijking. In vergelijking met sterke drank heeft soju een relatief laag alcoholpercentage, en vergeleken met bier en wijn juist weer een hoog percentage. Dus: ken je grenzen en drink met mate.

Meest verkocht:

1 van 5