Collectie: Makgeolli: De Koreaanse rijstwijn

Makgeolli, oftewel Koreaanse rijstwijn, is een verfrissend traditioneel drankje die vooral dankzij Netflix nu ook in Nederland razend populair is. Gemaakt door rijst te fermenteren, kenmerkt makgeolli zich door zijn lichte troebelheid, laag alcoholgehalte en sprankelende karakter. Ervaar deze eeuwenoude Koreaanse traditie en geniet van de authentieke smaak rechtstreeks uit Korea. Voeg een vleugje Koreaanse cultuur toe aan je leven!

Makgeolli: De traditionele rijstwijn van Korea
Makgeolli

Makgeolli is een rijstwijn die al eeuwenlang in Korea wordt gedronken. Gemaakt van gefermenteerde rijst, heeft makgeolli een unieke, lichtzoete smaak met een subtiele zuurheid en een romige textuur die afkomstig is van de ongestremde rijstkorrels in de drank.

Makgeolli heeft een alcoholpercentage van 3% tot 9%, waardoor het een mildere drank is dan andere Koreaanse dranken zoals soju. Het wordt traditioneel koud geserveerd in een aardewerken kom of mok, en kan worden genoten van puur of met ijs.

Makgeolli is een populaire drank om te drinken tijdens het eten, en wordt vaak gecombineerd met pittige gerechten.