Wat voor soort drank is Soju?

Soju is een populaire alcoholische drank uit Korea, en wordt vaak beschouwd als het nationale drankje van het land. Het is een heldere, kleurloze en smaakvolle drank en wordt gedistilleerd uit ijst, gerst, tarwe of zoete aardappel. Het alcoholpercentage van soju ligt rond de 13 en 21 procent.

De geschiedenis van soju gaat helemaal tot de 14e eeuw. Via de Mongoolse invasie werd toen het werd geïntroduceerd in Korea via de Mongoolse invasie. Het werd oorspronkelijk geproduceerd als een medicinaal drankje. Hierna werd het een populair drankje in Korea en is nu een van de meest populaire drankjes ter wereld!

Soju wordt vaak gedronken bij Koreaanse maaltijden, en is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Het wordt ook vaak gedronken in sociale situaties, zoals bij feesten en bijeenkomsten met vrienden en collega's. Soju is populairder dan bier in Korea.

Er zijn veel verschillende soorten soju te koop. Meest populair zijn de original of fresh soju met neutrale smaak, maar sterk in opkomst zijn de soju mixdrankjes mest smaken als aardbei, meloen, perzik, pruim, en zelf Yakult/yoghurt. In het nachtleven wordt de "Somaek" veel gedronken. Een shot soju in een glas bier.

Soju wordt meestal koud (koelkast temperatuur) gedronken uit special kleine glaasjes

Soju wordt steeds populairder in andere delen van de wereld. Dit is met name te danken aan de opkomst van K-pop en populaire Koreaanse series en films op Netflix.

Meest verkocht:

1 van 5