Wat is een Somaek (소맥)?

somaekSomaek is een populaire mixdrank uit Korea die meestal bestaat uit soju en Koreaans bier. Het woord "somaek" is een samenvoeging van de Koreaanse woorden voor "soju" en "bier".

Even een heel kort grammatica lesje Koreaans:
Zoals je wellicht wel weet is dit hoe je soju schrijft in het Koreaans:
소주.
Het woord bestaat uit 2 lettergrepen:
소 = so
주 = ju (Nederlandse uitspraak "djoe")

En dit is hoe je bier schrijft in het Koreaans: 맥주
uitspraak:
맥 = mek
주 = djoe

Je ziet dus dat SoMaek een samenvoeging is van de eerste lettergreep van het woord soju en de eerste lettergreep van het woord bier: 소맥.

Een someak is een populaire keuze voor drinkers in Korea die op zoek zijn naar een sterke en smakelijke drank. Een somaek wordt ook wel een soju bomb genoemd. In dat geval wordt het soju glaasje op een paar Koreaanse eetstokjes geplaatst, die vervolgens weer op een bierglas worden geplaatst. Dan wordt er een klap op de tafel wordt gegeven waarna het soju-glaasje in het bierglas valt.

Soju.nl verkoopt een compleet Somaek-pakket met alles wat je nodig hebt voor the perfect Somaek of soju bomb.

Check in deze clip hoe je een Somaek drinkt:De somaek is ontstaan in de late jaren '50 en begin jaren '60, toen Amerikaanse soldaten in Korea bier begonnen te introduceren. Toen bier populairder werd, begon men beide dranken te mengen om een nieuwe en unieke smaak te creëren. (lees heer meer over de historie van soju)

Somaek wordt vaak geserveerd in bars en restaurants in Korea, en het is een van de vele populaire soju mixdrankjes voor een avondje uit.

somaek

Somaek heeft een relatief hoog alcoholpercentage omdat zowel soju als bier alcohol bevatten. Het alcoholgehalte van somaek varieert sterk afhankelijk van de verhouding bier en soju. Een shot somaek zal tussen de 10 en 15% alcohol bevatten.
Lees meer over het alcoholgehalte van soju in het artikel "Hoeveel alcohol zit er in soju?"

Samenvattend: Somaek is een razend populaire mixdrank uit Korea die bestaat uit soju en bier dat veelal gedronken wordt tijdens een avondje uit. Een somaek bevat veel alcohol dus drink met mate.

Meest verkocht:

1 van 5