Hoeveel kost soju in Korea?

Hoeveel kost soju in Korea?

Soju is de nationale drank van Korea en een van de meest populaire alcoholische dranken in de wereld. Het wordt geserveerd in kleine soju glaasjes en is perfect om te drinken tijdens een maaltijd, feestjes of gewoon zomaar:).

Maar wat kost soju eigenlijk in Korea? Het goede nieuws is dat soju redelijk goedkoop is en betaalbaar voor de meeste mensen. In Korea kun je in elke supermarkt of convenience store kopen (als je oud genoeg bent).

Prijs van soju in de supermarkt in Korea

Over het algemeen kost een fles soju tussen de 1.000 en 5.000 Koreaanse Won, waarbij de meeste flesjes nog onder de 2.000 kosten. 2.000 Koreaanse Won is (schrik niet) ongeveer 1,40 euro. Voor iets meer dan 1 euro heb dus in Korea al een heerlijk flesje te pakken:).

Prijs van soju in een bar of restaurant in Korea.

Als je soju wilt drinken in een bar of restaurant in Korea, dan zijn de prijzen uiteraard hoger dan in de winkel. De gemiddelde prijs voor een flesje soju in een bar of restaurant ligt tussen de 5.000 en 7.000 Koreaanse won (3,50 - 5 euro).
Prijs is uiteraard afhankelijk van het type restaurant of bar. Het verschil is groot tussen een klein restaurantje achteraf, of een hippe bar midden in Gangnam.

Let op, je bestelt in Korea nooit een glaasje soju. Je bestelt altijd een flesje met een aantal soju glaasjes om met je tafelgenoten te delen.

Prijs soju online in Nederland

Soju kun je online in Nederland kopen voor 4 tot 7 euro per flesje, afhankelijk van het type soju en merk.

Kijk zelf maar rond en kies de beste soju

 

tot slot
Ja, Soju is goedkoop.
Maar hoewel soju goedkoop is, blijft het belangrijk om verantwoord te drinken. Overmatig alcoholgebruik is een probleem in zowel Korea als in Nederland.

Terug naar blog