Seollal: 6 weetjes over het Koreaanse Nieuwjaar

Seollal: 6 weetjes over het Koreaanse Nieuwjaar

Het is bijna Seollal
Het Koreaanse Nieuwjaar

Seollal 6 weetjes over het Koreaanse Nieuwjaar

Maankalender

Seollal vieren we op de eerste dag van de maankalender. Dit jaar valt Seollal op zaterdag 10 Februari.

 

Eren voorouders

Tijdens Seollal komen we met de familie samen om onze voorouders te eren. Samen spelen we spelletjes en eten we. De tafel zetten we vol met schaaltjes heerlijk eten zoals Ddeok, Japchae, Kimchi, Fruit en vele andere Koreaanse gerechten. Zoals altijd wordt al het eten gedeeld. Op tafel staan ook altijd 1 of meerdere flesjes soju. En zelfs voor de overledenen wordt een glas soju ingeschonken.

 

Hanbok (한복)

Hanbok

Tijdens Seollal dragen we allen een hanbok, de traditionele Koreaanse kleding. Het is kleurrijk en symboliseert respect voor onze cultuur en tradities.

 

새 What?

In Nederland zeggen we "Gelukkig Nieuwjaar" of "De Beste Wensen" in Korea zeggen we 새해 복 많이 받으세요 (uitspr: SaeHae Bok Mani Badeseyo) wat zoveel betekent als "Ontvang veel geluk in het nieuwe jaar".

 

Charye (차례)

Een belangrijk onderdeel van Seollal is de Charye-ceremonie, waarbij we met onze families een altaar opzetten om onze voorouders te eren.

 

Yutnori-spel (윷놀이)

Tijdens Seollal spelen we vaak traditionele spellen zoals Yutnori, een bordspel met stokjes. Het brengt geluk en voorspoed.

 

Dank je dat je hebt gekozen voor SOJU.nl als jouw SOJU-leverancier.

We hopen dat het komende jaar gevuld zal zijn met voorspoed en geluk.

새해 복 많이 받으세요

TEAM SOJU
SOJU.nl

Terug naar blog