SOJU vs Makgeolli

SOJU vs Makgeolli

Als liefhebber van Koreaanse dranken ben je vast bekend Soju. Naast soju wordt er in Korea ook veel Makgeolli gedronken. Hoewel ze beide hun oorsprong hebben in Korea, hebben ze unieke eigenschappen die hen onderscheiden. In deze blogpost duiken we de verschillen tussen Soju & Makgeolli

Soju:
Soju is als het ware de koning van de Koreaanse drank. Met een alcoholpercentage van tussen de 12 en 21% staat soju bekend om zijn heldere en pure smaak. Soju wordt vaak gedistilleerd uit rijst, gerst of zoete aardappel. Het is de perfecte metgezel voor een gezellige avond.

Makgeolli:
Aan de andere kant hebben we makgeolli, een traditionele en ongefilterde rijstwijn. Wat makgeolli onderscheidt, is zijn troebele uiterlijk en licht zoete smaak. Makgeolli wordt vaak beschouwd als het 'boeren'-alcohol, maar laat je niet misleiden door zijn eenvoud. Makgeolli heeft een verfijnde complexiteit die menig smaakpapil kan verrassen.

Verschillen in Productie en Ingrediënten
De productiemethoden van soju en makgeolli dragen bij aan hun unieke kenmerken. Soju ondergaat een distillatieproces, waardoor het een hoger alcoholpercentage bereikt en een heldere uitstraling behoudt. Aan de andere kant wordt makgeolli gefermenteerd, wat resulteert in een lager alcoholpercentage en de kenmerkende melkachtige textuur.

In de wereld van Koreaanse dranken zijn soju en makgeolli de populairste keuzes.
Bekijk hier al onze soju, en al onze Makgeolli.

proost!

Terug naar blog