Yakult, Soju en Sprite. SERIOUSLY?

Yakult, Soju en Sprite. SERIOUSLY?

Als je ooit in Zuid-Korea bent geweesd, heb je misschien wel eens gehoord van de populaire drankcombinatie Yakult, Sprite en Soju. Deze mix is populair omdat Yakult en Sprite de sterke smaak van Soju verzachten en de kater de volgende dag zou verminderen (zeggen ze...).

Yakult is een probiotische drank die oorspronkelijk uit Japan komt. Het is gemaakt van gefermenteerde melk met een bacteriecultuur. Yakult wordt vaak gedronken om de darmgezondheid te verbeteren en het immuunsysteem te versterken.

Sprite is de frisdrank die wereldwijd populair is met een citrusachtige smaak.

Soju is een sterke gedistilleerde drank uit Korea. Het is gemaakt van rijst, gerst of aardappelen en heeft een alcoholpercentage van ongeveer 12 - 21%.

Check dit TikTok filmpje om te zien hoe je deze mix eenvoudig zelf maakt, of de youtube video hieronder.

Er zijn voor degenen die de voorkeur geven aan het gemak van een vooraf gemixte drank, Yakult en Soju-dranken mix verkrijgbaar in een flesje.

Zoals bij alle alcoholische dranken is het belangrijk om verantwoordelijk te drinken en je bewust te zijn van je grenzen. Of je nu je eigen drankje mixt of voor de voorgemixte optie gaat, vergeet niet om de drank met mate te genieten!

 

Terug naar blog