De geschiedenis van soju

Soju geschiedenis

Soju is de populaire Koreaanse sterke drank die meestal wordt gedestilleerd uit rijst, tarwe, gerst of zoete aardappel.

De geschiedenis van soju gaat helemaal terug tot de 13e eeuw, toen het voor het eerst werd geproduceerd tijdens de Mongoolse invasie van Korea.

Soju werd destijds vooral gebruikt als medicijn, maar later werd het steeds populairder als alcoholische drank.

In de 16e eeuw werd soju de belangrijkste alcoholische drank van Korea en werd het geconsumeerd door alle lagen van de bevolking. Tijdens de Japanse bezetting van Korea in de 20e eeuw werd soju verboden.Na de bevrijding van Korea in 1945 werd de productie en consumptie van soju hervat en groeide het uit tot een belangrijke industrie.

In de jaren 60 en 70 van de 20e eeuw werden nieuwe methoden ontwikkeld om soju te produceren, waardoor de smaak werd verbeterd en de productie efficiënter werd. Tegenwoordig is soju een van de populairste alcoholische dranken ter wereld.

soju history

Er zijn verschillende soorten soju, waaronder traditionele soju met een alcoholpercentage van ongeveer 20%, en moderne soju met een lager alcoholpercentage van tussen de 16 en 21%.
Tegenwoordig zijn de soju mixdrankjes erg populair in Korea. Deze hebben een alcohol percentage van rond de 13%. Bekende smaakjes zijn aardbei, pruim, appel, druif. Het yoghurt drankje Yakult is ook erg populair in Korea en deze wordt ook volop gemixed met soju.

Soju wordt meestal gedronken als onderdeel van een maaltijd of tijdens sociale bijeenkomsten, en het is een belangrijk onderdeel van de Koreaanse cultuur.

Wil je meer leren over de geschiedenis van soju lees dan dit boek van Hyunhee Park

Meest verkocht:

1 van 5