Andong Soju: een Koreaanse klassieker

Andong Soju: een Koreaanse klassieker

Ben je geïnteresseerd in de Koreaanse cultuur en geschiedenis, heb je waarschijnlijk wel eens gehoord van Andong Soju (안동소주).

In deze blogpost gaan we dieper in over waarom deze soju zo populair is in Korea.

Andong soju is een traditionele Koreaanse alcoholische drank die zijn oorsprong vindt in de stad Andong in de provincie Gyeongsangbuk-do in Zuid-Korea. Deze soort soju wordt beschouwd als een cultureel erfgoed van Korea.

Ingrediënten & productiemethode

Andong Soju wordt gemaakt van rijst, gerst en water. De productiemethode is uniek omdat in dit geval de rijst en gerst niet worden gemalen tot een fijn poeder. In plaats daarvan worden de ingrediënten gekookt en vervolgens gefermenteerd. Het resultaat is een drank met een hoger alcoholpercentage en een vollere smaak dan gewone soju.

Een ander kenmerk van Andong Soju is de veroudering. Andong Soju moet minstens drie jaar rijpen voordat het kan worden gedronken. Deze rijping geeft de drank een diepere, rijkere smaak.

Zoals alle andere soju wordt Andong soju gedronken tijdens het eten of een sociaal event. 

Tip:
Mocht je een keer in Andong zijn, vergeet dan niet een bezoek te brengen aan het Andong Soju Museum!


échte Andong soju is fors duurder dan "gewone" soju. Waar je voor een gewoon flesje soju rond de 5 a 6 euro klaar bent, betaal je voor échte Andong soju al snel 30, 50, of zelfs (fors) meer dan 100 euro per fles.

Wij verkopen Andong soju nog niet, maar houd de site in de gaten en meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan houden we je graag op de hoogte.

Terug naar blog