SOJU vs SAKE; Het verschil en de overeenkomsten..
Share
Ben je zoek bent naar een Aziatische drankjes, dan ben je waarschijnlijk wel bekend met soju en sake. Soju is het nationale drankje van Korea, en Sake van Japan maar zijn beiden populair over de hele wereld.
Maar wat is het verschil tussen deze twee drankjes wat zijn de overeenkomsten?
Soju: De Koreaanse Favoriet
Soju is het traditionele Koreaanse drankja dat is gemaakt rijst, gerst, tarwe of aardappelen. Soju heeft een alcoholpercentage van tussen de 12 en 21% en wordt gedronken tijdens sociale gelegenheden.
Soju wordt vaak gemaakt van verschillende ingrediënten en kan variëren in smaak, afhankelijk van het merk en de regio waar het vandaan komt. Over het algemeen heeft het een licht zoete smaak en een gladde textuur.
Soju wordt gedronken uit een speciaal klein glaasje wat we in nederland een shotglaasje zouden noemen.
Soju wordt meestal koud of op kamertemperatuur gedronken.
Sake: De Japanse Favoriet
Sake, aan de andere kant, is een Japanse drank gemaakt van rijst. Sake heeft een wat hoger alcoholpercentage dan soju, meestal rond de 16%.
Er bestaan diverse categorieën sake, het grote verschil is of er wel of geen alcohol wordt toegevoegd.
Sake kun je koud, op kamertemperatuur of warm gedronken worden. Dit hangt af van de soort sake.
Sake wordt gedronken uit kleine keramische kopjes.
Er zijn veel verschillende soorten sake; van droog tot zoet.
Soju vs Sake: Welke past bij jou?
Over smaak valt niet te twisten, en of je Soju of sake lekkerder vindt dat is aan jou zelf. Het beste is uiteraard zelf te testen welke van de 2 het beste bij jou past. Uiteraard adviseren wij Soju bij een Koreaanse maaltijd en Sake bij een Japanse maaltijd. Geniet van de ervaring, de rijke historie en cultuur die deze 2 drankjes vertegenwoordigen.