Wat zit er in Soju?

Wat zit er in Soju?

Je bent wellicht al bekend met soju, omdat je het het al eens hebt gedronken, of omdat je het op TV hebt gezien. Soju is een traditionele Koreaanse sterke drank in het bekende groene flesje, en wordt gemaakt wordt van rijst, tarwe gerst, of zelfs (zoete) aardappel. Soju wordt vaak beschreven als de Koreaanse versie van Japanse sake.
Maar wat zit er eigenlijk in soju? Hier is een korte lijst van de ingrediënten in een typische fles soju:

Water - Soju bestaat voor het grootste deel uit water. Dit water wordt gefilterd om eventuele onzuiverheden te verwijderen en om het een zachtere smaak te geven.

Ethanol
Ethanol is de alcohol die wordt geproduceerd door de fermentatie van rijst, gerst of tarwe.

Suiker - Soju bevat meestal wat suiker om de smaak te verzachten. Hoeveel suiker er in soju zit, varieert van merk tot merk.

Natuurlijke aroma's - Om soju een unieke smaak te geven, kunnen er natuurlijke aroma's aan worden toegevoegd. Populair zijn de smaken plum, aardbei, grapefruit, green grapes.

Soju drinken is het een geweldige manier om te ontspannen en te genieten van het gezelschap van familie en vrienden. Soju is ook relatief goedkoop en makkelijk verkrijgbaar, vooral in Korea. En laten we eerlijk zijn, het is gewoon lekker :).

Als je een fan bent van Koreaanse gerechten, dan is soju ook een geweldige drank om erbij te drinken, Al is een glaasje soju naast een bord stamppot ook heerlijk :). Het gaat goed samen met pittige gerechten zoals kimchi of bibimbap. Maar het past ook bij een simpele maaltijd, zoals gegrild vlees, gebakken kip of Koreaanse noodles.

Ben je fan van K-pop of K-drama dan zul je wel gemerkt hebben dat soju hier ook vaak in voorkomt. Geniet extra van je volgende K-binge-sessie met een glaasje soju!

En tot slot, als je een fan bent van cocktails, dan kun je soju gebruiken om je eigen mix te maken. Mix het met wat limonade of sprite en voeg wat munt of citroen toe voor een heerlijk verfrissend drankje.

Maar voordat je meteen fles soju gaat bestellen, is het belangrijk om te weten dat soju tussen de 12 en 21% alcohol bevat. Dat is hoger dan de meeste wijnen. Dus drink het met mate en zorg ervoor dat je een veilige manier hebt om thuis te komen.

Terug naar blog