Wat betekent het woord soju (소주)?

Wat betekent het woord soju (소주)?

Soju is een traditionele Koreaanse alcoholische drank die de afgelopen jaren enorm populair is geworden over de hele wereld. Maar wat betekent het woord "soju" eigenlijk? Hier is een korte soju geschiedenisles en een kort gramaticalesje over de oorsprong van het woord soju.

Het woord "soju" is afgeleid van de Chinese karakters 燒酒, wat letterlijk "gebrande alcohol" betekent. In het Koreaans wordt het geschreven als 소주 en uitgesproken als "so - djoe".

Soju is een sterke drank die wordt gemaakt van gefermenteerde granen zoals rijst, tarwe of gerst. Het alcoholpercentage varieert meestal van 12% tot 21%, afhankelijk van het merk.

In de loop der jaren is soju uitgegroeid tot de meest populaire alcoholische drank in Korea en wordt het vaak gedronken bij feesten, diners en andere sociale gelegenheden, en zelfs begravenissen.

Soju wordt beschouwd als een sociale drank die mensen samenbrengt en helpt om barrières te doorbreken. Er is zelfs een Koreaanse uitdrukking die luidt: "Soju brengt de waarheid naar boven". Met andere woorden, als je soju drinkt, word je eerlijker en openhartiger.

Dus wat betekent het woord "soju"? Het betekent letterlijk "gebrande alcohol", maar voor Koreanen betekent het veel meer dan dat. Soju is dé drank die hen verbindt met hun geschiedenis en cultuur, en die hen helpt om te ontspannen en te genieten van het leven.

In de afgelopen jaren heeft soju enorm aan populariteit gewonnen in het Westen en heeft het zelfs een cultstatus gekregen. Of je nu een Koreaanse cultuur-fan bent, K-pop lover, een K-drama binge watcher, of gewoon nieuwsgierig bent naar wat soju is; Soju is zeker het proberen waard.

Proost!

Soju is een sterke drank dus:
< 18 jaar verkopen wij geen alcohol

Terug naar blog